Anthony Bourdain blev under sin livstid känd som en av de mest empatiska och passionerade kockarna i världen. Känd för en bredare publik blev han genom en serie matlagningsprogram han spelade in under 2000-talet. Mest uppskattade av dem blev exempelvis Anthony Bourdain: No Reservations, där han reser runt i världen i syfte att hitta nya matupplevelser. Det var inte nödvändigtvis världens dyraste restauranger som lockade Bourdain i första hand. Hans uppskattade TV-program handlade till stora delar om att söka upp kulinariska upplevelser på platser där de kanske typiskt sett inte förväntades finnas.

Bourdain beskrev det själv som att han spenderade senare delen av sitt liv som något av en nomad. Det blev mycket tid på resande fot med livet nedpackat i en väska. Chansen är stor att detsamma inte gäller dig. Förmodligen uppskattar du, liksom de flesta, betydelsen av att ha ett ordnat hem. Om du står inför ett renoveringsprojekt eller känner att ditt hem skulle behöva någonting extra kan du vända dig till Rörfokus.se. De har till exempel ett stort sortiment av badrumsmöbler för att piffa till inredningen i ett av hemmets mer underskattade rum.

Det var den 18 juni 2018 som världen fick reda på att Bourdain hade tagit sitt liv. Han föddes dock 1956 och växte upp i New Jersey. Som ung levde han till vissa delar ett stökigt liv präglat av en del problem med droger. Han var dock väldigt ambitiös som kock och blev redan tidigt i karriären kökschef. Karriären som kock kombinerade han med att skriva essäer och böcker. Med tiden kom han att bli tillräckligt profilerad för att bli tillfrågad om att börja producera ett TV-program. Den första serien hette “A Cook’s Tour” och det var med den som han blev ett känt namn över hela världen.