Om du ska bjuda många gäster på är det mycket som måste planeras. Kanske är det så att alla inte gillar samma sak och därför har du valt att göra en buffé, eller så finns födoämnesallergier som du måste anpassa dig efter. Att laga mat till många på egen hand är fullt möjligt, men i samband med en tillställning kan det vara skönt att få hjälp från en cateringfirma.

Det finns många riktigt bra cateringfirmor runt om i Sverige som du kan anlita när du är i behov av hjälp med mat och dryck. Många cateringfirmor ser även till att erbjuda andra tillhörande tjänster, till exempel att du kan anlita serveringspersonal eller hyra porslin, dukar och dekorationer. Innan du anlitar någon finns det dock en del saker som kan vara bra att tänka på. Vi listar!

Att tänka på vid catering

Finansiering – Är det många gäster kan kostnaden bli hög. Du kan finansiera med ett privatlån eller så använder du dig av sparade pengar. Hur mycket din beställning kommer att kosta beror på antal personer, val av mat, val av cateringfirma, tilläggstjänster och mycket mer.

Be om offerter – Innan du väljer ska du alltid se till att jämföra företagen med varandra. Det gör du enkelt genom att be om offerter från de företag som intresserar dig mest.

Var ute i god tid – Även om många cateringfirmor kan agera med mycket kort varsel är det alltid bäst att vara ute i god tid. På så sätt kan du säkerställa att firman kan ta emot och leverera din beställning på önskat datum och tid. Detta är extra viktigt att tänka på under högtider och sommarsäsonger.