Det är inte längre någon sällsynt syn att se en stor mängd hipsters, studenter, romantiska par och turister gotta i sig ett flertal fransk-vietnamesiska fusionssmörgåsar som kallas Bánh Mì, tillagade med antingen bräserad fläsk, citronmarinerad kyckling eller grillad tofu. Idag är det den relativt nya men väldigt omtyckta Bun Bun-trucken som säljer dessa utsökta smörgåsar i centrala Stockholm.

Men det är inte den enda gatumat som publiken njuter av. Från mexikanska enchiladas till vegetarisk falafel och turkiskt grillad kött, detta är bara några gatukök som har ställer sig på gatorna i Stockholm under sommaren. Så länge som coronaviruset är vid liv så är det viktigt att tänka på att använda sig av ansiktsmask när du är ute på gatorna, och speciellt när du är runt mycket folk. På MaskZ of Sweden kan du enkelt beställa en mask som passar dig med bra hållbarhet till bra priser. Var försiktig!

Medan invånarna har kunnat köpa korv, eller ännu bättre, tunnbrödsrulle från den närmsta korvkiosken i årtionden, så är detta koncept med food trucks relativt nytt i Stockholm, och har dessutom visat sig attrahera en väldigt stor mängd matälskare. Det finns ungefär tjugo food trucks runt om centrala Stockholm som erbjuder prisvärda lunchalternativ i en stad som ofta betraktas som väldigt dyr. Här är några av de mest omtyckta food trucksen i staden:

Back a Yard

Denna food truck säljer jamaikansk mat, som är en blandning av afrikanska, indiska och karibiska smaker som framhävs i kryddig frukt, såser, kryddat ris och alla typer av kött som marineras med timjan, kryddor och scotch pannor.

Bon Coin

Bon Coin är ett fransk crèperie som gör salta crêpes som kallas “galette” fylld med grönsaker, kött eller fisk samt söta crêpes fyllda med fruktiga söta fyllningar.

Chilibussen

Helt enkelt kallad ”Chilibussen” kan du njuta av långsam kokt amerikansk Texas chili kött och kryddiga böngrytor hos denna annorlunda men väldigt goda food truck.