Man kan inte bortse från att det går åt en hel del olika ingredienser för att man ska kunna laga olika rätter. Det kan vara klokt att göra en matsedel eller en meny för att ha koll på vilka saker som kommer att behövas under veckan eller månaden. Pasta, ketchup och andra saker håller länge och kan köpas även om rätten inte ska lagas förrän i månadsslutet. Många färskvaror kan också frysas med gott resultat. Genom att handla mer sällan kan man spara en hel del pengar. Att åka till affären varje dag kostar och dessutom är det risk att många onödiga saker hamnar i korgen. Dessutom tar det tid att handla.

Bra att ha i skafferiet

I skafferiet kan det vara klokt att ha saker som håller länge. Pasta, ris, soppor, nudlar och dylikt är alltid bra att ha. Olika pulversåser kan också vara klokt att ha i beredskap. Tomatsås, krossade tomater, redning och lite olika sorters mjöl är inte heller fel. Torrjäst kan vara bra att ha för den som vill baka bröd men har glömt att köpa jäst. Med de här sakerna kan man klara sig långt.

I frysen

Frysens innehåll kan variera stort beroende på vilken kost man äter. Lite protein av olika slag är bra att ha, samt grönsaker. Man kan också frysa in bär, frukt och annat för att det ska hålla längre. Bröd håller också länge i fryst tillstånd.

Bra att ha i kylen

I kylen är det klokt att ha olika frukter, grönsaker och sådant som ska ätas inom de närmaste dagarna. Lite juice kan vara gott och kanske mjölk. Om man är vegan eller vegetarian kan innehållet också anpassas efter det, liksom till olika allergier.