När det är dags att laga mat gäller det att man har rätt redskap till hands. Det blir till exempel svårt att steka om man inte har en stekpanna till hands. Men vilka redskap bör man egentligen ha i sitt kök?
Stekpannor och kastruller
För att man alls ska kunna laga mat krävs det att man har något att tillaga maten i. Stekpannor och kastruller i olika storlekar bör finnas i varje kök. Det kan också vara bra att ha olika varianter av dem, till exempel en grillpanna, en wok och en stor kastrull för gröt eller skinka.
Vispar, slevar och annat
Man kan aldrig få för många slevar, vispar, slickepotter och annat i köket. Innan man vet ordet av så har man plötsligt lagt alla slevar i disken och behöver en ny. Om man har stekpannor och andra kärl i teflon är det klokt att ha några redskap i plast som inte repar.
Askar och skålar
När det gäller skålar och små askar med lock kan de användas till mycket. Förvaring är viktig både i kyl och frys. I en större skål kan man till exempel blanda sallad och vispa grädde.